10 tips til en innbydende uteplass

En terrasse innredet med møbler, puter og tilbehør fra Kid Interiør
Med enkle grep kan du transformere uteplassen til ditt eget lille fristed i hverdagen.
En terrasse innredet med møbler, puter og tilbehør fra Kid Interiør
Potteplanter med potter fra Kid Interiør
Lag en grønn oase med potteplanter.
Uteputer fra Kid Interiør
Bassengkant innredet med møbler og tepper/puter fra Kid Interiør
Steinhelle ute innredet med puter fra Kid Interiør
Fyll opp med pledd og puter.

Kid Interiør gir deg 10 tips til valg av hagemøbler og utepynt – som hjelper deg å skape et uterom for deilige måltider, gode samtaler og lange sommerkvelder.

Uansett om du har en liten balkong, en stor terrasse eller en hel hage å boltre deg i, er det luksus å ha en egen oase hvor du kan nyte sommersolen. Med enkle grep kan du transformere uteplassen til ditt eget lille fristed i hverdagen. Hos Kid får du både dekoren og utemøblene du trenger, for å få mest mulig glede av den fineste sesongen i året.

1. Velg hagemøbler du har bruk for – og plass til. Det første du må tenke gjennom når du velger hagemøbler, er hva du skal bruke uteplassen til. Skal du primært sole deg? Nyte morgenkaffen – eller vil du ha mulighet til å dekke langbord til hele storfamilien? Det andre du må tenke på, er hva du har plass til. Har du godt med plass, kan du innrede flere soner med ulike typer hagemøbler til ulikt bruk. Har du derimot få kvadrat å spille på, bør du velge fleksible utemøbler som passer like godt til soling som til middag. Alle utemøblene du finner hos oss er laget for å takle norsk sommervær – men kan dessverre ikke stå ute om vinteren. Så sørg for å ha et egnet sted å sette dem om vinteren.

2. Lag en grønn oase med potteplanter på uteplassen. Da skaper du enkelt følelsen av å sitte i din egen lille hage. Potteplanter gjør seg også godt ved inngangspartiet, og høye planter er en dekorativ måte å skjerme mot innsyn fra nysgjerrige naboer på. La det gjerne bugne med krukker og potter i ulike størrelser, for å skape dynamikk og spenning i stylingen.

3. Fyll opp med pledd og puter. Er du også en av dem som liker å sitte ute gjennom sommerkvelden? Da vet du nok også hvor kjølig det blir straks sola går ned – og hvor deilig det er å finne et pledd som kan forlenge kvelden. Ha gjerne et lite lager med pledd på lur til du får besøk, gjerne et pledd i 100 % ull. Pynt med matchende pynteputer, som gjør det ekstra mykt å sitte i deilige hagemøbler.

4. Sitt godt både hjemme og på utflukt. Gode hagemøbler blir enda bedre å sitte i med sitteputer. Hos oss finner du et stort utvalg sitteputer i ulike fasonger, farger og mønstre. En sittepute med hank er perfekt på farten – og passer like godt på stranda som i parken, i båten eller på et svaberg. Lange sitteputer er også ypperlig å bruke som madrass på terrassen eller på en benk.

5. Bruk ledlys! Ledlys er perfekte å ha på uteplassen. Enten i form av lykter som lyser opp på bordet eller langs gulvet – eller lyslenker som henger på kryss og tvers, og skaper en innbydende atmosfære.

6. Dekk bordet med en sommerduk. Duken er selve grunnlaget for borddekkingen. Du kan gå for en sommerlig linduk, eller en mer hardfør uteduk som tåler å ligge på bordet i lengre tid. Har du små barn kan det også være kjekt med en voksduk, som det er enkelt å tørke både matsøl og pollen av.

7. Skap magi med levende lys! Når det går mot kveld, er det lite som slår stemningen av levende lys. Dekk på med lykter, lanterner og telysholdere, som både dekorerer og skjermer flammen mot å bli slukket av vinden. Også telys og kubbelys gjør seg godt på utebordet – eller på et hjørnebord ved sofaen. Plasser gjerne også større lykter utover balkongen eller terrassen, enten rett på gulvet eller i trappen.

8. Pynt med friske blomster! En bukett med friske blomster gir en sommerlig og delikat atmosfære på utebordet. Kjøp noe fint fra din lokale blomsterbutikk – eller plukk en fin bukett fra hagen eller naturen. Markblomster er den perfekte borddekorasjon, synes vi!

9. Legg til rette for soling! For mange av oss er sommerens høydepunkt å slappe av i solen og fylle opp lageret med D-vitaminer. Ta plass under parasollen, finn frem en god bok og senk skuldrene i fine loungemøbler. Gjerne med myke sitteputer og matchende badehåndklær! For å skape ekstra deilige sommervibber, ta gjerne med en liten radio eller høyttaler ut, som du kan spille favorittmusikken din på.

10. Utnytt plassen: Uterommet føles aller best når det er luftig og åpent. Bruk skyggehjørnene til oppbevaring, for eksempel kan du sette en dekorativ kurv med pledd og sitteputer der. Om du har plass, kan også en terrassevarmer gjøre sommerkvelden enda mer behagelig å nyte utendørs.

LED-lys fra Kid Interiør står oppstilt ved en bassengkant
Nærbilde av et dekket bord med en blomsterblå duk fra Kid Interiør
Ledlys er perfekte å ha på uteplassen.
Bord med base og friske blomster
Pynt med friske blomster.
Bassengkant innredet med møbler og tepper/puter fra Kid Interiør
Her er det deilig å sole seg!
Bilder
Kid Interiør
Tekst
Kid Interiør

Aktuelle tilbud

Aktuelle butikker

Tabell med aktuelle butikker
Butikk Beliggenhet Åpningstider Kontaktinfo
Åpent i dag 10:00 - 21:00