5 lettstelte grønne planter

Bilde av en plante fra Mester Grønn i innredet stuerom
Monstera Zamioculcas
Bilde av en plante fra Mester Grønn i innredet stuerom
Bilde av en plante fra Mester Grønn i innredet stuerom
Hoya og Aglaonema
Bilde av en plante fra Mester Grønn i innredet stuerom
Clusia

De fleste grønne planter er lettstelte, men her er noen forslag til planter som er ekstra lette å få til å trives, selv for deg uten grønne fingre.

Monstera

Monstera er en nøysom plante som vokser langsomt, men som får store dekorative blader etter hvert som den vokser. Trives godt både hjemme og i kontormiljø og setter pris på en dusj i ny og ne.

Zamioculcas

Zamioculcas eller smaragdpalme, er en virkelig tøffing. Den tåler både sol, skygge og tørke. Den har tykke mørkegrønne blader og er en av de plantene som tåler den mørke norske vinteren best. Zamioculcas har noe vi kaller rhizomer (jordstengel), som kan ta vare på vannet i flere måneder. Det gjør at det holder å vanne den en sjelden gang.

Aglaonema

Aglaonema er en lettstelt og robust plante, med fine spraglete grønne blader. Den tåler godt og stå plassert i halvskygge, og er en av de få plantene som klarer seg fint ombord på båter, derav det norske navnet «sjømannstrøst».

Hoya

Hoya, også kalt voksblomst eller porselensblomst, er helt klart en favoritt blant stueplantene. Hoya er kjent for sin frodighet, nøysomhet og sine flotte duftende blomster. Den slyngende veksten gir mulighet for å skape spennende grønne formasjoner som kan passe inn i hvilken som helst stil.

Clusia

Clusia er en trendy og utrolig lettstelt plante med tykke læraktige blader. Clusia stammer fra tropiske strøk og trives best om den får stå lyst og varmt. La den gjerne tørke opp litt mellom hver vanning. Det beste er å la den drikke vann fra bunnen.


Trenger du flere tips, så ta turen innom Mester Grønn. Vi har Mester Grønn i 1. etasje både ved Extra, og ved Obs.

Tekst
Mester Grønn
Bilder
Mester Grønn

Aktuelle butikker

Tabell med aktuelle butikker
Butikk Beliggenhet Åpningstider Kontaktinfo
Åpent i dag 10:00 - 21:00
Åpent i dag 10:00 - 21:00