Enkle desserter på morsdag

Jordbærmousse med sjokoladesaus
Jordbærmousse med sjokoladesaus

Disk opp med en herlig dessert på Valentines eller morsdagen. Velg blant en av disse enkle oppskriftene hvis du vil imponere kvinnene i ditt liv.

Jordbærmousse med sjokoladesaus

Jordbærmousse

  • 1 dl kremfløte
  • 200 g jordbær
  • 2 ss sukker
  • 2 stk eggeplomme
  • 2 stk eggehvite
  • 50 g melis

Sjokoladesaus

  • 1⁄2 dl kremfløte
  • 100 g mørk kokesjokolade

Slik gjør du

  1. Pisk fløte til myk krem med en håndvisp og sett den kaldt. Rens alle jordbærene og del dem. Sett av halvparten til pynt. Ha jordbær og sukker i en liten kjele, og varm opp under omrøring på lav temperatur til sukkeret er løst opp. Kjør med en stavmikser til glatt puré. Avkjøl.
  2. Stivpisk eggehviter med melis. Bland forsiktig sammen jordbærpuré og eggeplommer, vend inn krem og til slutt de stivpiskede eggehvitene. Fordel moussen i to store glass. Dekk med plastfolie og sett i kjøleskap i minst en time.
  3. Kok opp fløte i en liten kjele. Trekk kjelen av platen og ha i grovhakket sjokolade. Rør i blandingen etter 2-3 minutter, når sjokoladen har smeltet. Avkjøl sausen. Fordel resten av de delte jordbærene over moussen i serveringsglassene og hell over sjokoladesaus rett før servering.
Oppskrifter og bilder
Matprat.no