10 julegaver til mamma

Person henter pakke under juletre
Grønn strikket genser med en rød lapp
en pakke med spa kit
to barn, en far og mor som ser på hjemmekino

Sliter du med å finne en personlig julegave til mamma? Fortvil ikke – vi har 10 julegavetips som garantert kommer til å skille seg positivt ut under treet.

Å komme opp med en fin julegave til mamma kan være en skikkelig nøtt. De ønsker seg gjerne bare "snille barn" eller så har de alt fra før.

Det er da du skal tenke litt utenfor boksen!

Dette er en god mulighet til å gi en hjemmelaget og personlig julegave, eller en god opplevelse for bare henne eller dere to sammen.

For hvem takker vel nei til flere fine opplevelser, gode smaker, sjenerøse tjenester eller skreddersydde personlige ting som overrekkes med en haug av kjærlighet?

1. Hjemmelaget julegave til mamma? Finn frem strikkepinnene!

Har du god tid, og har strikket litt tidligere, så er det bare å sette i gang. Du trenger ikke nødvendigvis å strikke en hel genser, men kanskje du kan lage en lue, et deilig skjerf, sokker eller votter? Velg et garn som ikke klør, og i farger som hun liker, så skal det godt gjøres å trå feil.

2. Spa-kit: Luksus i hverdagen

Gaver som gir pleie til en tørr vinterkropp er ofte sårt tiltrengt. I tillegg er det ekstra deilig å kunne senke tempoet og ta vare på seg selv rett etter julestria. Sett sammen et lite spa-kit, bestående av for eksempel en god hårkur, en oppfriskende ansiktsmaske og en deilig skrubb som gjør mørketiden litt mykere.

3. Kvalitetstid i kinomørket

Ta henne med på en av vinterens nye trillere, eller inviter til en helaften med middag og kinobilletter til en koselig julefilm i romjulen. En tur på kino er en hyggelig aktivitet å se frem til nå som det er mørkt og kaldt, så denne gaven kan nærmest ikke slå feil.

dame og mann som spiser julefrokost med juletre i bakgrunnen
Pannekaker formet som en julenisse og juletre
julegaver med gavekort fra dittgavekort
eldre mann og dame som ser på fotoalbum med juletre i bakgrunnen
smilende dame som tar i mot julegave fra mannen sin

4. Gaver som er til å spise opp

Perfekte gaver til hun som har alt er de gavene som kan spises opp! Det trenger ikke være julekaker – gå heller for noe deilig tilbehør til romjulsfrokosten, eller tenk på hva som kan gi litt ekstra glede i januar når festen er over.

Listen er lang over deilig snacks som garantert gleder ganen – og som kan puttes på fine krukker eller glass! Du finner flere tips til spiselige og hjemmelagde julegaver her.

5. Del gode minner

Det er alltid hyggelig å se tilbake på øyeblikk og gode stunder i året som gikk. Selv om man ofte bærer med seg bildene på telefonen, så er det noe annet å se dem printet ut eller å kunne bla i et album.

Derfor er det supert å gi bort en minnebok, et album eller en kalender med bilder fra en eller flere opplevelser du har hatt med mottakeren. Og vil du gi gaven en ekstra dimensjon, kan du slenge med en invitasjon til en mimrekveld der du byr på mat og drikke knyttet til den aktuelle opplevelsen.

6. Gi henne akkurat det hun vil ha

Har du for eksempel lyst å gi henne et nytt antrekk? Det kan ofte være utfordrende med tanke på fasong, størrelse og farge. Heldigvis finnes det et lettere alternativ. Gi henne et gavekort som er øremerket personlig bruk, så kan hun kjøpe seg akkurat det antrekket hun vil ha.

Gaven med flest muligheter

Med gavekort fra dittgavekort.no kan man velge gaven selv. Gavekortet kan brukes i 4000 butikker på over 80 kjøpesentre og 70 Thon Hotels.

person som tar i mot ildfastform med poteter over middagsbordet
dame som sitter med sønnen sin på fanget foran middagsbordet
mor og datter som dekorer juletre sammen

7. Tid for mat

Tid er noe av det mest dyrebare vi har i dag, så det å gi noen sosialt samvær over en middag, faller alltid i god jord. Middagen kan finne sted ute eller hjemme – men det viktigste er at dere bestemmer dere raskt, slik at dere er sikre på at tiden ikke flyr og gaven bare fordufter.

8. Gi bort gode vaner

Bli årets inspirator! Gi bort påmelding til et løp og et treningsopplegg sammen med deg, der du og moren din kan trene sammen mot et felles mål. Eller senk ambisjonsnivået, og gi bort en fast skogstur én gang i måneden. Da får dere pleiet både relasjonen og helsa!

9. Gled henne med en grønn venn

Planter er ikke bare dekorative og fine å se på – de gir også bedre inneklima. Man kan aldri ha for mange planter! Vil du gjøre gaven ekstra personlig, kan du ta avleggere eller stiklinger fra en av dine egne planter, plante dem i en fin potte og gi dem bort med en sløyfe på.

10. Gi bort en hjelpende hånd

Har hun et overfylt loft hun aldri får ryddet? Eller vinduer som aldri blir vasket? Tilby deg å hjelpe til en helg, så får hun både selskap av deg og noen arbeidsoppgaver ut av verden. Et gavekort på en slik tjeneste koster så lite – men er verdt en formue! Lag ditt eget kort og pakk det fint inn, slik at det likevel blir en glede å åpne gaven.