Spicy langtidsstekt lammestek

Mat på benk, lammestek som kuttes opp.

We Love Food fokus på Sørlandssenteret denne uka!

Høsten er i anmarsj, og nå vil vi kose oss med smakfulle middager i lune omgivelser. Imponer middagsgjestene med et deilig og høstlig måltid!

Matinfluencer Carolina Widell gir deg oppskrift på spicy langtidsstekt lammestek med pannebrød, agurk og mynte yoghurt, og salat med fetaost og granateple. Fantastisk godt!

Oppskrift spicy langtidsstekt lammestek

  • 2,5 kg lammestek med bein
  • 2 ss korianderfrø
  • 2 ts spisskummen
  • 3 ts salt
  • 2 ss røkt paprikapulver
  • Chili tørket, etter smak
  • 1 krm kanel
  • 1 stort fedd hvitløk
  • 2 ss olivenolje

Fremgangsmåte

  1. Rut lammesteken litt med en skarp kniv. Du kan også bruke lammelår, men disse veier mer, må da ha litt mer krydder og ha det inne i ovnen litt lenger.
  2. Ha alle tørre krydder i en morter, knus krydderne godt. Hell på olivenolje og finkuttet hvitløk og bland til en paste.
  3. Smør krydderpastaen over hele lammesteken.
  4. Legg lammesteken i en ildfast form og dekk med folie. Stell in i ovnen på rundt 150 °C i ca 4 timer, eller til at kjøttet er mørt.
  5. Server i pannebrød med litt granateplesalat og agurk og mynteyoghurt.
Nanbrød i et håndkle
Nanbrød i et håndkle