Slik lykkes du med hjemmelaget pasta

Bilde av pastatallerken med grønn pesto
Hjemmelaget pasta tagliatelle med pistasjpesto og sprøstekt parmaskinke. Foto: Kristoffer Gregersen

... på ekte italiensk vis!

Å lage hjemmelaget pasta er enklere enn du tror. Og to ting er sikkert; ikke bare smaker fersk, hjemmelaget pasta bedre enn tørket, men pasta er også en sikker vinner når middagen skal serveres - uansett aldersgruppe.

Få med deg triksene her, og lær deg å lage din helt egen hjemmelagde pasta!

Pasta med enkelt utstyr

Du trenger ikke være italiener for å lykkes med hjemmelaget pasta. Her får du oppskrift på pastadeig og fremgangsmåte for pasta tagliatelle, samt et herlig serveringstips med pistasjpesto og sprøstekt parmaskinke.

Pastadeigen lages for hånd, uten annet kjøkkenutstyr enn en kjøkkenvekt og en gaffel - og det har du sannsynligvis allerede tilgjengelig.

Når pastaen skal kjevles til riktig tykkelse og pastaen formes kommer du langt med en kjevle og en kniv, men en manuell pastamaskin gjør jobben lekende lett. Og er du og familien glad i pasta er det vel verdt investeringen!

Bilde av maskin som strimler pasta - hjemmelaget pasta, fra Jernia4
Bilde av maskin som strimler pasta - hjemmelaget pasta, fra Jernia4