Slik baker du Chocolate Chip Cookies

Sjokolade cookies på et brett/blå serviett

Vi gir deg oppskriften på farlig gode Chocolate Chip Cookies, og tips for hvordan du får de til å vare lenger! Med mindre de blir spist opp med én gang da.

Det er jo ikke gitt at snop og godsaker har lang levetid i skapet. Enten får det ben å gå på før du vet ordet av det. Eller så blir det som skulle vært hardt mykt, og det som skulle vært mykt blir hardt.

Løsningen er enkel og den skal vi dele med deg. Men først skal du få oppskriften på farlig gode Chocolate Chip Cookies!

Chocolate Chip Cookies med havregryn

Ingredienser (ca 30 stk)

  • 225 g smør, romtemperatur
  • 175 g sukker
  • 175 g brunt sukker
  • 2 ts vaniljesukker
  • 2 egg
  • 250 g hvetemel
  • 150 g havregryn
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts natron
  • 1 knivspiss salt
  • 200 g chocolate chips/hakket mørk sjokolade (eller m&m’s!)

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 180°C
  2. Rør smør, sukker og brunt sukker til det er lyst og luftig. Tilsett egg og rør de godt inn.
  3. Tilsett hvetemel, havregryn, vaniljesukker, bakepulver, natron og salt, og vend sjokoladen i til slutt.
  4. Rull deigen til kuler i passende størrelse, og plasser dem på stekebrettet med god avstand til hverandre. Bak dem i ovnen i ca. 10 minutter, til de så vidt er brune i kanten.

Det skal godt la seg gjøre å spise alle 30 cookies i et jafs, så forhåpentligvis har du noen du kan spare til en senere anledning. Men sørg for å oppbevare de riktig slik at de er like gode neste gang de settes fram.

Når kjeksen er avkjølt er trikset å legge de i lufttette bokser. Lufttett forsegling gjør nemlig at kjeks og andre småkaker holder seg god lenger.

Kjøkken i bakgrunnen, sjokolade cookies på brett på benken
Oppbevar Chocolate Chip Cookies, eller andre kjeks i luftette bokser så holder de seg gode lenger. Foto: OXO
Kjøkken i bakgrunnen, sjokolade cookies på brett på benken
Oppbevar Chocolate Chip Cookies, eller andre kjeks i luftette bokser så holder de seg gode lenger. Foto: OXO