Lag hjemmelagde marshmallows lekende lett

Kakaokopp med rosa og hvit marshmallow-stjerne oppi
La hjemmelagde marshmallows ta kakaoen til nye høyder. Foto: Marianne Pfeffer Gjengedal
Marshmallows kuttet ut som stjerner og hjerter, i rosa og hvitt - liggende på bord
Hjemmelagde marshmallows med sukkerstø og ulike former. Foto: Marianne Pfeffer Gjengedal

Det er enklere å lage marshmallows enn man skulle tro. Her får du oppskrift og fremgangsmåte på marshmallows som danker ut variantene du finner i butikkhylla.

Mmmmm-marshmallows! Uansett om du liker marshmallows best i kakao, på grillen eller spiser de som de er, vil du elske disse hjemmelagde marshmallowsene.

Takket være vaniljesukker med ekte vanilje er de mye bedre enn alternativet du finner i butikkhylla. De er heller ikke vanskelige å lage. Med riktig verktøy går det lekende lett.

Hjemmelagde marshmallows

Ingredienser:

  • 9 ark gelatin
  • 1,5 dl vann
  • 300 g sukker
  • 90 g eggehvite
  • 1 ts vaniljesukker
  • Rosa og grønn pro gel farge eller konditorfarge
  • Finkornet sukker til strø

Slik gjør du:

  1. Bløtlegg gelatinplatene i rikelig med kaldt vann.
  2. Ha 1,5 dl vann og sukker i en tykkbunnet kjele og kok til det er en sirup på 120 ºC. Bruk et sukkertermometer for å sjekke at du har riktig temperatur, da får du best konsistens på marshmallowsen. Ta kjelen av platen.
  3. Klem vannet ut av gelatinen og rør den ut i sirupen.
  4. Visp eggehviter i en kjøkkenmaskin til det begynner å skumme.
  5. Rør vaniljesukker ut i sirupen og hell den fortsatt glovarme sirupen i marengsen mens kjøkkenmaskinen går. Pisk til massen er tykk og blank, men fortsatt litt varm.
  6. Fordel ⅔ av marshmallow-massen i to boller, så du har omtrent lik mengde i tre boller. Ha litt grønn konditorfarge og litt rosa konditorfarge i hver sin bolle og vend rundt med en slikkepott til du har en lys rosa og lys grønn marshmallows-masse. Ha det rosa og det grønne tilbake i den hvite og vend rundt én gang for å marmorere de tre fargene sammen.
  7. Ha litt nøytral olje på tørkepapir og smør et tynt lag olje på et bakepapir.
  8. Ha marshmallows-massen over på papiret og stryk ut til ca 2 cm lag. La stå en times tid til det har stivnet. Dryss finkornet sukker på toppen og vend over på benken, ta av bakepapiret og dryss over sukker.
  9. Ha litt olje på en skarp kniv og skjær marshmallowsen i terninger. Ha sukker på alle sider av bitene. Du kan også ha litt olje på pepperkakeformer og stikk ut morsomme fasonger.

Marshmallowsen som er til overs etter pepperkakeformene putter du i en egen boks og spiser litt av nå og da.

Smart utstyr:

  • Kjøkkenvekt
  • Kasserolle
  • Visp
  • Kjøkkenmaskin
  • Bakebolle
  • Sukkertermometer
  • Pastafarge
  • Skåler
  • Slikkepott
  • Kokkekniv
  • Pepperkakeformer
  • Oppbevaringsglass
Kakaokopp med rosa og hvit marshmallow-stjerne oppi