Kaker og desserter til halloween

Pannacotta formet som en hjerne med bringebærsaus over
Panna cotta formet som en hjerne er perfekt å servere på halloween
Fat med grått fat med panna cotta-hjerner med syltetøy
Pannacotta formet som en hjerne med bringebærsaus over

Et skummelt kakebord er et must til halloween. Lager du disse søte fristelsene kan vi love at gjestene vil bli imponert.

Mange forbinder halloween med godteri, men hvorfor ikke slå på strortromma og lage et skikkelig festbord?

Det finnes flere skumle kaker og desserter du kan lage til halloweenfesten, og velger du riktig kombinasjon kan festbordet være pynt nok i seg selv.

Det kan selvfølgelig være greit å supplere med litt annen pynt også.

Panna cotta-hjerner

Med litt kreativitet kan en helt vanlig panna cotta-dessert bli til en skummel halloweendessert. Bare se her.

4 porsjoner

  • 4 stk gelatinplater
  • ¾ stk vaniljestang
  • 5 dl kremfløte
  • 1 dl sukker

Bringebærsaus

  • 225 g frosne bringebær
  • 100 g melis
  • 2 ss sitronsaft

Slik gjør du

  1. Legg gelatinplater i kaldt vann i 5 minutter.
  2. Snitt vaniljestang på langs og skrap ut vaniljefrøene med en liten spiss kniv.
  3. Kok opp fløte, sukker, vaniljestang og vaniljefrøene i en kjele. Trekk kjelen av platen og ta ut vaniljestangen. Klem ut vannet av gelatinen og rør de bløtlagte gelatinplatene inn i den varme blandingen. Ha blandingen i hjerne-former. Formene kan kjøpes her.
  4. Ha tinte bringebær, melis og sitronsaft i en foodprocessor, kjør til massen er glatt og sil den.
  5. Avkjøl og sett kaldt i minst 3 timer før servering. Server desserten med litt frisk bærsaus og eventuelt litt friske bær.
Fat med fruktfigurer som hodeskaller med halloweendekorasjon rundt