Skumle middagsretter til halloween
La maten være i fokus når du pynter til halloween. Vi har samlet noen enkle (men skumle) oppskrifter på halloweenmat som også slår an hos barn.
Skumle mumiepølser
Mumiepølser er skremmende godt enten du serverer det på halloweenfesten, i barnebursdag eller på tur i skogen. Dette er enkelt å lage, og med litt blodig ketchup setter det en ekstra stemning.
10 porsjoner
- 10 stk grillpølse
- ½ pk ferdig pizzadeig (rå), langpanne
- 20 stk hel nellik
- 1 dl ketchup
Slik gjør du
- Forvarm stekeovn til 180 °C. Ta pølsene ut av pakken.
- Skjær pizzadeig i 5 mm tykke strimler.
- Surr en og en pølse inn i deigstrimlene. Om du vil ha deigen surret løs eller tett, er opp til deg.
- Legg pølsene på et bakepapirkledd stekebrett, og stek dem midt i ovnen i 8-10 minutter, eller til deigen har hevet fint og fått en gyllen farge.
- Stikk inn nellikspiker som øyne og server pølsene med ketchup.
Spicy wonton-spøkelser
Friterte og sprø wontons fylt med kjøttdeig av svin smaker farlig godt! Pynt dem med litt redusert balsamicoeddik for å lage en skummel smårett til halloween.
Fyll (5 porsjoner)
- 200g kjøttdeig av svin
- 1 stk finsnittet vårløk
- ½ finakket rød chili
- 1 båt revet hvitløk
- 1 ss soyasaus
- ½ ts sesamolje
- ¼ ts salt
- ¼ ts pepper
Til wonton
- ½ pk wontonpapir à 200g
- ½ stk eggehvite
- 2 dl olje til fritering
Tilbehør
- 2 ts redusert balsamicoeddik til øyne
- 5 ss sriracha (asiatisk chilisaus) til servering
Slik gjør du
- Bland sammen kjøttdeig, vårløk, chili, hvitløk, soyasaus og sesamolje i en bolle. Krydre med salt og pepper.
- Fyll én og én wonton. Legg en teskje fyll midt i hvert wonton-ark. Bruk litt eggehvite som lim langs alle kantene. Brett deigen sammen rundt fyllet, klem lett godt sammen, slik at det blir tett.
- Varm olje i en dyp gryte og friter wonton’ene til de er sprø og har en lys gyllen farge og fyllet er gjennomstekt, ca. 3-4 minutter. Legg dem på kjøkkenpapir, slik at oljen renner av.
- Pynt wonton med redusert balsamicoeddik, for å lage spøkelser og server med sriracha som en spicy dipp.
Avslutt middagen med skumle desserter
Gresskarsuppe med spøkelsesegg
En god og enkel gresskarsuppe er perfekt å servere til halloweenfesten. Her får du også brukt opp innmaten hvis du allerede har laget gresskarlykter. Dander suppen med et kokt spøkelses-egg for en ekstra skummel effekt.
4 porsjoner
- 4 stk egg
- 600g gresskar i biter
- 2 stk sjalottløk
- 2 båter hvitløk
- 2 ss olje
- 1 l grønnsakbuljong (utblandet)
- ½ ts pepper
- saft av ½ stk sitron
- 2 ts redusert balsamicoeddik
Slik gjør du
- Kok egg i 10 minutter. Avkjøl i kaldt vann og skrell dem.
- Skrell gresskar, del i to og skrap ut frøene. Del i biter.
- Hakk løk og hvitløk.
- Varm olje og fres løk og hvitløk til løken er myk og blank. Tilsett gresskarbitene og la dem frese med et par minutter. Hell over buljong og kok opp. La suppen koke i 15-20 minutter, eller til gresskaret er helt mørt. Bruk stavmikser eller hurtigmikser og mos suppa til den er helt glatt. Tilsett mer vann / kraft om nødvendig.
- Smak til suppa med pepper og sitronsaft.
- Dekorer eggene med balsamicoeddik, for å lage spøkelsesansikter.
- Server suppen med kokte spøkelses-egg.
Smakstips: Hvis du ønsker en litt mer spicy suppe kan du tilsette litt chili, spisskumen og ingefær.
Gjør fiskekakene om til mumier
Skumle fiskekakemumier er skremmende godt og enkelt. Server dem med litt blodlignende ketchup for en ekstra halloweenfølelse.
10 porsjoner
- 10 stk fiskekaker
- ½ stk ferdig pizzadeig (rå), langpanne
- 2 ts redusert balsamicoeddik til øyne
- 1 dl ketchup
Slik gjør du
- Forvarm stekeovn til 180 °C. Ta fiskekakene ut av pakken.
- Skjær pizzadeig i 5 mm tykke strimler.
- Surr en og en fiskekake inn i deigstrimlene. Om du vil ha deigen surret løs eller tett, er opp til deg.
- Legg fiskekakene på et bakepapirkledd stekebrett, og stek dem midt i ovnen i 8-10 minutter, eller til deigen har hevet fint og fått en gyllen farge.
- Pynt med redusert balsamicoeddik for å lage øyne og server fiskekakene med ketchup.