Kaker og desserter til halloween
Pynt festbordet med kaker til halloween. Lager du disse søte fristelsene kan vi love at gjestene vil bli både imponert og skremt.
Mange forbinder halloween med godteri, men hvorfor ikke slå på stortromma og lage et skikkelig festbord?
Det finnes flere skumle kaker og desserter du kan lage til halloweenfesten, og velger du riktig kombinasjon kan festbordet være pynt nok i seg selv. Ta en titt på disse fine tipsene til oppskrifter, som barn også vil sette pris på.
Panna cotta-hjerner
Med litt kreativitet kan en helt vanlig panna cotta bli til en skummel halloweendessert. Bare se her.
4 porsjoner
- 4 stk gelatinplater
- ¾ stk vaniljestang
- 5 dl kremfløte
- 1 dl sukker
Bringebærsaus
- 225 g frosne bringebær
- 100 g melis
- 2 ss sitronsaft
Slik gjør du
- Legg gelatinplater i kaldt vann i 5 minutter.
- Snitt vaniljestang på langs og skrap ut vaniljefrøene med en liten spiss kniv.
- Kok opp fløte, sukker, vaniljestang og vaniljefrøene i en kjele. Trekk kjelen av platen og ta ut vaniljestangen. Klem ut vannet av gelatinen og rør de bløtlagte gelatinplatene inn i den varme blandingen. Ha blandingen i hjerne-former.
- Ha tinte bringebær, melis og sitronsaft i en foodprocessor, kjør til massen er glatt og sil den.
- Avkjøl og sett kaldt i minst 3 timer før servering. Server desserten med litt frisk bærsaus og eventuelt litt friske bær.
Du kan også supplere festbordet med skumle matretter
Skumle fruktfigurer
Dette trenger du
- 1 plate hvit sjokolade
- ½ dl fløte
- 2 ts rød konditorfarge
- Forslag til frukt:
- 100 g honningmelon
- 100 g bringebær
- 100 g jordbær
Slik gjør du
- Varm opp fløte i en liten kjele. Trekk kjelen til sides. Brekk sjokolade i små biter, og ha dem kjelen med varm fløte. La det stå til sjokoladen har smeltet. Rør så inn rød konditorfarge.
- Skjær melon i skiver, og bruk utsikkerformer til å stikke ut skumle figurer. Ha i en skål, sammen med bær.
- Server frukt og bær sammen med den «blodige» sjokoladedippen.
Jordbær i spøkelsesdrakt
Dette trenger du
- 1 kurv jordbær
- 200 g hvit sjokolade
- 1 ss lakrissaus eller redusert balsamicoeddik
Slik gjør du
- Brekk sjokolade i mindre biter og ha det i en bolle. Sett bollen over en liten kjele med vann på svak varme (vannbad). La stå til sjokoladen har smeltet. Obs! For høy varme gjør at sjokoladen kan klumpe seg.
- Rør et par ganger underveis for å sjekke om sjokoladen har begynt å smelte. Ta bollen bort fra kjelen og dypp forsiktig jordbærene nedi.
- Sett bærene på et bakepapirkledd brett, gjerne et stekebrett. Hold jordbæret litt over brettet før du settet det ned slik at sjokoladen lager en liten kappe og ligner et spøkelse.
- Er sjokoladen for varm vil den renne av, er den for kald kan du sette den litt over kjelen igjen.
- La sjokoladen stivne helt før du tegner på små øyne med lakrissaus eller redusert balsamicoeddik.