Piff opp uteplassen i sommer!

En vakker innredet terrasse med masse lysende solcellelamper
Sett stemningen med solcelle fra Clas Ohlson
En pådekket bord på en terrasse, dekket med interiørvarer fra Kid Interiør
En balkong innredet med utemøbler fra Kid Interiør
Utnytt plassen enten om du har terrasse eller balkong

Ønsker du å fornye din terrasse eller annen uteplass, og er på jakt etter litt inspirasjon? Små grep kan gjøre underverker for ethvert uterom!

Uansett om du har en stor eller liten terrasse, balkong eller altan, kan du her lese våre beste tips til hvordan du kan få mest ut av din uteplass.

Har du en stor terrasse?

Har du en stor og fin terrasse kan det være smart å hente inspirasjon fra hjemmet og lage en terrasse som visker ut skillet mellom ute og inne. En av de beste måtene å gjøre dette på, er å tilføre terrassen sommervarer i samme stil og farger som du har inne. Du kan for eksempel bruke pynteputer, gulvtepper, blomsterpotter og lyslykter som står i stil med det uttrykket du har i resten av hjemmet. Det viktigste er at uteplassen passer deg og din personlighet, så bruk gjerne små ting som viser hvem du er.

Husk at det ofte er rundt spisebordet man tilbringer flesteparten av sommerkveldene. Det er derfor viktig å lage et spiseområde som står i stil med sesongen. Dekk bordet med sommerlig borddekorasjon, legg på en fin duk og pynt med nyplukkede blomster eller fine planter. Her har du mange muligheter og det er kun fantasien som stopper deg!

Sommer på balkongen

Uavhengig av om du har en stor eller liten balkong kan du gjøre mye for å skape den riktige sommerstemningen, men har du en liten balkong kan det være en fordel å tenke kreativt.

Bruk den plassen du har. De fleste balkonger har gode festemuligheter i både tak og vegger som gjør det enkelt å henge opp alt fra hyller til blomsterkasser. Grønne planter skaper en følelse av hage og gir balkongen en sommerlig atmosfære. Ta i bruk den plassen du har og bruk tak, vegger og hyller til å henge opp plantene dine.

Sett opp en parasoll for å skygge mot solen og bruk planter (ekte eller falske) eller en levegg for å hindre innsyn fra naboene. Bruk ulike typer belysning for å skape den perfekte sommeratmosfæren på balkongen. Det er også lurt å ha et par pledd liggende på balkongen slik at du kan nyte de kjølige morgenstundene og sene sommerkveldene uten å fryse. For å tilføre litt farge kan du bruke fargerike pynteputer og pledd som dekorasjon.

Skap hageidyll i forskjellige soner

Det er ofte utfordrende å innrede en hage, men vi har her noen gode tips til deg som ikke helt vet hvordan du skal gå frem. Når du har en stor hage kan du dele den inn i flere soner for å få mest ut av plassen.

Du kan for eksempel lage:

  • en spisesone med utekjøkken, grill og spiseplass – ha gjerne også en stor parasoll slik at du kan sitte å spise i skyggen.
  • en loungesone for avslapping og soling.
  • en lesekrok for alenetid.
  • en frokostkrok i morgensolen til å nyte helgefrokosten.

Bruk sesongens pynteputer og pledd for å tilføre farger og personlighet. Skinnfellen er ekstra god å ha hvis det er litt kjølig på morgenkvisten.

I hagen har også hengekøyen sin rettmessige plass og det er vel lite som er bedre enn å legge seg i hengekøyen og ta en høneblund eller lese en god bok? Den er enkel å montere og enkel å ta ned. Den tar heller ikke mye plass når den er demontert, og kan oppbevares i en bod eller på en krok når den ikke er i bruk.


Solcellebelysning

Solcellelamper er praktisk belysning til både hage, terrasse og balkong. De lades opp av solen, tennes automatisk ved skumring og slukkes ved daggry eller når batteriet er utladet. Det beste er at du ikke behøver å trekke strømkabler og at de ikke koster deg noe i drift siden pærene drives av solenergien. Solcellebelysning lades best i direkte sollys, men også når det er overskyet, da med litt mindre effekt. Clas Ohlson har en mengde forskjellige solcellelamper som dekker alle behov.

Et vakkert sittehjørne på en terrasse med utemøbler og andre ting fra Kid Interiør
Innredet hagekrok fra Kid Interiør
Tekst
Kid Interiør
Bilder
Kid Interiør
Tekst
Clas Ohlson
Bilder
Clas Ohlson

Aktuelle tilbud

puter i krepp sengesett med ulike mønster

Kid Interiør

fra 199,- på Krepp sengesett*

Gjelder ikke garnfarget krepp og allerede nedsatte varer.

Gjelder 18. mars til 7. juni

Aktuelle butikker

Tabell med aktuelle butikker
Butikk Beliggenhet Åpningstider Kontaktinfo
Åpent i dag 10:00 - 21:00
Åpent i dag 10:00 - 21:00